fbpx

LED lampor fakta

LED lampor, fakta

Därför är LED en lysande lösning

LED lampor är framtiden inom belysning. Till skillnad från glödlampor har LED ingen glödtråd som värms upp utan avger ljus direkt när strömmen flödar genom den. LED lampor är därför det mest effektiva sättet att producera ljus och energibesparingar på. LED belysning har många funktionella användningsområden. Här kommer vi presentera fakta om LED lampor för att belysa fördelarna med LED belysning.

Belysningskungen ett brett sortiment av LED lampor, oavsett om du behöver bärbar belysning, fordonsbelysning eller fastighetsbelysning. När du väljer din LED belysning hos oss gör du ett modernt och hållbart val till lägre kostnad. Känner du dig fortfarande osäker på varför LED lampor är det bästa alternativet? Det är inte helt enkelt att jämföra LED med andra ljuskällor, därför har vi här samlat 5 faktapunkter om LED.

I vårt sortiment hittar du även backkameror och övervakningskameror.

LED lampor fakta – 5 anledningar att välja LED belysning

1. LED lampor genererar inte värme

Glödlampor och halogenlampor blir väldigt varma. LED lampor däremot har ingen ljusstråle och släpper därför ut en mindre mängd värme eller ingen alls – vilket är effektivt om du vill belysa känsliga objekt.

2. LED är mer energieffektivt

LED lampor förbrukar 80-90% mindre energi jämfört med en vanlig traditionell glödlampa och halogenlampa. Det betyder att de använder mindre energi för att ge lika mycket eller mer ljus.

3. LED lampor har en längre livstid

LED lampor gör att du slipper besvär med lampbyten och minskar elektronikavfall. En enda LED lampa kan ha en livslängd mellan 15 000-50 00 timmar, vilket motsvarar 15 traditionella glödlampor.

4. LED är miljövänligt

LED lampor är inte bara snälla mot din plånbok, utan även mot miljön. LED lampor innehåller inte några skadliga ämnen såsom bly, kvicksilver eller halogengas, till skillnad mot lysrör och lågenergilampor. Det flesta sorters LED belysning går även att dimra och minskar energiförbrukningen.

5. Upplev ett naturligare ljus

Med LED belysning får du ett mer naturligt och modernt ljus. LED finns i grundfärgerna rött, orange, gult och blått. För att få vitt ljus blandas material som avger dessa färger i en viss kombination. LED belysning är helt fritt från IR- och UV-strålning.

Vi värdesätter LED lampor med hög kvalité och erbjuder produkter som är noggrant testade. För att göra det enklare för dig att hitta rätt har vi valt att beskriva vår LED belysning så att du lätt kan klicka dig vidare till önskad kategori.

Bärbar belysning ger dig mer ljus för mindre pengar. Vi erbjuder ett brett sortiment med enkel och smidig LED belysning i olika utföranden och styrkor: Ficklampor, handlampor, pannlampor och strålkastare.

Fastighetsbelysning tänds omedelbart och skapar ett klart och trivsamt ljus. LED lampor ger det perfekta ljuset för dina små armaturer och stora lysrör.

Fordonsbelysning skapar ett funktionellt ljus oavsett förutsättningar och behov. Vi erbjuder exmpelvis bakljus, ljusramper, sökarljus och arbetsbelysning.

Ett urval av våra bästsäljande produkter